Bèta academie >

Entreetoets voorbereiding

Entreetoets voorbereiding

Laren, BLARICUM, BUSSUM, ’T GOOI

Entreetoets voorbereiding (groep 7)

De Entreetoets in groep 7 is sinds twee jaar bepalend als indicator voor het vervolgonderwijs.

Veel ouders informeren ons dat zij onaangenaam verrast zijn door de afwijkende score van de Entreetoets. De resultaten van hun kind op school zijn altijd goed geweest, maar de uitslag van de toets is niet met deze resultaten in overeenstemming.
Een oorzaak kan zijn, dat er in groep 7 heel weinig aandacht en tijd besteed wordt aan de voorbereiding op de entreetoets. Een kind wordt opeens geconfronteerd met een “grote en serieuze” toets. In korte tijd worden er 22 toetsen afgenomen! Dat is heel spannend voor het kind.

Studievaardigheden

Zo worden veel kinderen voor het eerst geconfronteerd met het onderdeel Studievaardigheden: het kunnen lezen en interpreteren van tabellen, grafieken en diagrammen. Deze vaardigheden zijn in de meeste gevallen nog niet eerder geoefend en is nog onbekende materie voor het kind.

Begrijpend lezen

Ook aan het oefenen op begrijpend lezen wordt in de klas vaak niet voldoende aandacht besteed. Toch is een vaardigheid hierin erg belangrijk om een toets goed te kunnen maken: bijna alle opgaven zijn in verhaalvorm en als je de opgave niet begrijpt, wordt het vinden van het juiste antwoord heel lastig.

Eentreetoets Voorbereiding

Om hierop in te spelen biedt ITSB een Entreetoets Voorbereiding.
Het doel van de voorbereiding is:
Het kind stapt met voldoende zelfvertrouwen de entreetoets in.

Het accent tijdens de voorbereiding ligt op “het kind bekend maken met alle facetten van de entreetoets”, waaronder ook het omgaan met multiple choice vragen.

Voor advies of meer informatie over de entreetoets voorbereiding kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.