Bèta academie >

Huiswerkbegeleiding Bussum

Huiswerkbegeleiding Bussum

Goede begeleiding als sleutel tot succes

Bij ITSB betekent huiswerkbegeleiding in Bussum méér dan alleen maar huiswerk maken en huiswerk overhoren. Onze begeleiding draagt bij aan het leer- en ontwikkelingsproces van het kind en zorgt ervoor, dat het kind meer zicht en meer vertrouwen krijgt in zijn eigen kunnen, voornamelijk met betrekking tot zijn studievaardigheden.

ITSB wil het best mogelijke resultaat bereiken met het kind door elk kind, dat een rijkdom aan unieke talenten en capaciteiten bezit, centraal te stellen. ITSB helpt die talenten en capaciteiten te ontdekken en te ontwikkelen. Door de focus te leggen op wat het kind allemaal wél kan, krijgt het kind meer zelfvertrouwen en zal het beter presteren. Met onze oplossingsgerichte manier van werken bereiken wij onze doelen.

Kinderen leren het meest als ze tijdens hun leerproces zelf oplossingen aandragen. Wij helpen ze hun eigen oplossingen te vinden die daardoor beter beklijven en goed passen bij hun eigen unieke persoonlijkheid. Met deze visie onderscheidt ITSB zich aantoonbaar. Het is de sleutel tot ons succes!

Image

Logo uit 2016

Oplossingsgerichte begeleiding

Bij ITSB begeleiden wij de kinderen zo veel mogelijk oplossingsgericht. Dit betekent dat het kind in samenspraak met de begeleider bepaalt hoe de planning van het werk eruit gaat zien. Elke dag opnieuw geven wij het kind die ruimte. Of het nu gaat om een korte- of een langere termijn planning, het is het kind dat aangeeft hoe het eruit moet gaan zien en wat het beste voor hem of haar werkt. De vorm van begeleiding hangt dus af van de leer- en ontwikkelingsstijl van het kind.

De leerling gaat aan het werk met dit eigen uitgestippelde plan van aanpak. De docentbegeleider heeft daarbij vooral een luisterend oor en treedt steeds sturend op met uitlokkende vragen (Hoe kan je het anders doen?), detaillerende vragen (Wat heb je precies gedaan dat het zo goed ging?) of competentievragen (Hoe kwam je op dat goede idee?).

De begeleider complimenteert en begrenst, daar waar het nodig is en doet dit op een vragende manier.  Zo krijgt het kind meer zicht op en meer vertrouwen in zijn eigen kunnen. En zodra het lichtje eenmaal brandt, volgt de kick van persoonlijk succes.

ITSB werkt uitsluitend met bevoegde en ervaren vakdocenten en remedial teachers. Zij werken met passie en toewijding aan hun taak. De ongedwongen, inspirerende en huiselijke sfeer helpt mee om de kinderen optimale resultaten te laten halen.

Openingstijden

ITSB Bussum is met ingang van 4 september 2017 voor huiswerkbegeleiding geopend op:

Maandag t/m vrijdag volgens afspraak met ouders en leerlingen.

Ook de tijden voor bijlessen en remedial teaching worden met ouders en leerlingen afgestemd.

Voorafgaand aan een toets-week zijn wij voor huiswerkbegeleiding bij voldoende belangstelling geopend op zaterdag en/of zondag.

Wij zijn telefonisch bereikbaar van 08.30-21.00u

Graag nodigen wij u uit voor een vrijblijvend intake- of adviesgesprek.

Voor een afspraak kunt u bellen naar 035 6423870 of neem contact met ons op via het contactformulier

Image