Bèta academie >

Nieuws

Maatregelen ITSB mbt corona virus: bericht aan ouders

Geachte ouders,

In afwachting van het besluit van de overheid om de scholen al of niet te sluiten, denken wij dat het goed is om u te informeren over wat u op dit moment van ITSB kunt verwachten.

 Na zorgvuldige overweging hebben we besloten om ITSB vooralsnog open te laten.

Uiteraard is het een persoonlijke afweging of u uw kind(eren) naar ITSB laat komen. Daar hebben wij begrip voor. Toch denken wij juist nu een bijdrage te kunnen leveren aan het leerproces van de leerlingen. Wij vinden het belangrijk dat de leerlingen de lesstof kunnen bijhouden. Wij weten dat er al scholen zijn die toetsen hebben uitgesteld, waarop onze leerlingen zich toch willen voorbereiden.

 Het feit dat wij bewust kleinschalig zijn gebleven, geeft ons de mogelijkheid om de begeleiding aan onze leerlingen voort te zetten. 

Wij werken met kleine groepen en hebben reeds sinds twee weken extra maatregelen getroffen om de hygiëne op onze locaties op een zo hoog mogelijk niveau te houden. Dit zullen wij dagelijks blijven doen in de strijd om het corona-virus buiten de deur te houden.

Concreet betekent dit dat de leerlingen welkom blijven op de afgesproken dagen en tijden. Wij helpen ze graag. Er zijn echter wel strikte voorwaarden aan verbonden:

– voor leerlingen en begeleiders die hoesten, keelpijn en/of verkoudheidsklachten en/of koorts hebben, geldt: blijf thuis en mijd sociaal contact;

–  ook als een leerling contact heeft gehad met iemand met het corona-virus óf in een gebied is geweest waar het corona-virus heerst, luidt het advies: thuis blijven (en uitzieken)

– de overige eerder genoemde maatregelen blijven van kracht.

 Wanneer een school besluit tijdelijk dicht te gaan of wanneer de overheid besluit de maatregel te hanteren om alle scholen te sluiten, zullen we naar een scenario overgaan waarbij we de leerlingen zoveel als mogelijk online begeleiding aanbieden om in het dagelijkse leerritme te blijven en op die manier de leerstof bij te houden.
We zijn momenteel dit scenario aan het opzetten en zullen u hierover verder informeren zodra dit relevant wordt.

 Mocht u vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. We zetten ‘m op met z’n allen!

 Mede namens het team wens ik u een gezellige zondag.

Hartelijke groet,

Arlene Oehlers