Bèta academie >

Mijn kind maakt het huiswerk niet. Wat nu?

Herkent u dit? De strijd rondom het maken van huiswerk dat de sfeer in huis er onder te lijden heeft? U krijgt het simpelweg niet voor mekaar om uw kind (uw puber) aan het werk te zetten en de slechte schoolprestaties worden er niet beter op. Hoe frustrerend kan dit voor ouders zijn! Het is een schrale troost, maar u staat hierin niet alleen.

Het is duidelijk. Uw kind heeft een hekel aan huiswerk maken, uw kind heeft namelijk een hele andere focus en is met “belangrijkere” zaken bezig: vrienden en social media. U hebt van alles al geprobeerd om uw kind aan het huiswerk te krijgen, maar uw initiatieven, zoals het opstellen van regels, het zorgen voor regelmaat en het maken van afspraken over het gebruik van de Ipad, helpen niet! Wat nu?

U zou dan kunnen denken aan professionele huiswerkbegeleiding voor uw kind. Een professioneel huiswerkinstituut biedt uw kind hulp bij het plannen van het huiswerk en het leert uw kind de juiste studievaardigheden aan om op een efficiënte manier met het huiswerk om te gaan. En als de resultaten op school beter worden, gaan motivatie en inzet weer een belangrijke rol spelen bij uw kind.

Bij ITSB weten wij dat uw kind huiswerk maken “niet leuk” vindt, maar het wordt bij ons leuk door de persoonlijke en deskundige aandacht die wij aan uw kind geven. Door vooral de focus te leggen op wat uw kind allemaal wél kan, krijgt uw kind meer zelfvertrouwen en zal het beter presteren. Met deze aanpak weten wij al 14 jaar het best mogelijke resultaat te bereiken met onze leerlingen en wij blijven streven naar 100% overgangs- en slagingspercentages. Uw kind bij ITSB aanmelden, kan zorgen voor minder strijd en meer rust in het gezin!

Wilt u vrijblijvend advies over hoe huiswerkbegeleiding werkt, hoe u thuis aan de slag kan met uw kind of wat de kosten van hw-begeleiding zijn? Neemt u dan gerust contact met ons op (035-6423870).