Bèta academie >

China

ITSB geeft Engelse les aan negentig scholieren uit China

China-bordes-foto-groep (1)

De negentig Chinezen op de trap bij de Larense hockeyclub

LAREN – Een groep van maar liefst negentig Chinese scholieren van de ‘Shijiazhuang 40th Middleschool’ heeft eerder deze maand onder meer een bezoek gebracht aan de Nationale Sportkampen in Laren.

Ze werden ontvangen op het clubhuis van hockeyclub Laren, waar de Chinezen een gevarieerd programma kregen aangeboden. Een onderdeel daarvan was Engelse les, verzorgd door ITSB (Instituut voor Taal- en Studiebegeleiding). ITSB is in het Gooi op verschillende locaties in Laren, Blaricum en Baarn actief met onder andere remedial teaching, studiebegeleiding en bijlessen.

Leuke ervaring

Arlene Oehlers, directeur van ITSB, vertelt over de Engelse les die zij en collega Anke Hesselmann gaven. ‘Het was een fantastische ervaring en een voorrecht om met zulke enthousiaste en coöperatieve kinderen te werken. De sfeer was ontspannen en de kinderen hadden ondanks hun gedegen basiskennis graag nóg langer door willen gaan met de les.’ Volgens Oehlers stapten de negentig scholieren aan het eind van de middag weer in de bus met in ieder geval nóg meer kennis van de Engelse taal.

Chinese-ideograms