Bèta academie >

Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding in Laren en Blaricum

Huiswerkbegeleiding

ITSB wil het best mogelijke resultaat bereiken met het kind door elk kind, dat een rijkdom aan unieke talenten en capaciteiten bezit, centraal te stellen. ITSB helpt die talenten en capaciteiten te ontdekken en te ontwikkelen. Door vooral de focus te leggen op wat het kind allemaal wél kan, krijgt het kind meer zelfvertrouwen en zal het beter presteren. Met onze oplossingsgerichte manier van werken bereiken wij onze doelen. Kinderen leren het meest als ze mede-eigenaar zijn van hun eigen leerproces. Je helpt ze hun eigen oplossingen te vinden die beter beklijven en goed passen bij hun unieke persoonlijkheid. Met deze visie onderscheidt ITSB zich aantoonbaar.

Bij ITSB wordt zo veel mogelijk oplossingsgericht begeleid. Het komt er op neer dat de leerling in samenspraak met de begeleider bepaalt hoe de planning van het werk eruit gaat zien. Elke dag opnieuw geven wij de leerling die ruimte. Of het nu gaat om een korte- of een langere termijn planning, het is de leerling die aangeeft hoe het eruit moet gaan zien en wat het beste voor hem werkt.
Herhalen? Onderzoeken? Toepassen? Ontdekken? Samenwerken? De leerling gaat aan het werk met zijn eigen uitgestippelde plan van aanpak. De docentbegeleider heeft daarbij vooral een luisterend oor en treedt steeds sturend op met uitlokkende vragen (Hoe kan je het anders doen?), detaillerende vragen (Wat heb je precies gedaan dat het zo goed ging?) of competentievragen (Hoe kwam je op dat goede idee?).

Image

De begeleider complimenteert en begrenst, daar waar nodig is en doet dit op een vragende manier.  Zo krijgt de leerling meer zicht op en meer vertrouwen in zijn eigen kunnen, voornamelijk met betrekking tot zijn studievaardigheden. En zodra het lichtje eenmaal brandt,  volgt de kick van persoonlijk succes.

Onze bevoegde en ervaren vakleerkrachten en remedial teachers werken met passie en toewijding aan deze taak. De ongedwongen en inspirerende sfeer helpt mee om de kinderen tot optimale resultaten te brengen.

ITSB Laren is voor huiswerkbegeleiding geopend
maandag t/m donderdag van 14.30u-21.00u
vrijdag van 14.30u-18.00u

Van 14.30-18.00u zijn wij geopend voor leerlingen uit de onderbouw en in de avond van 18.00-21.00u zijn wij geopend voor leerlingen uit de bovenbouw van het vo.

Voorafgaand aan een toets-week zijn wij voor hw-begeleiding geopend op zaterdag en/of zondag.

ITSB is voor onderzoek, taal- en rekenhulp geopend
maandag t/m woensdag van 09.00u – 19.00u
vrijdag op afspraak

lvsi-keurmerk-klein